dimarts, 10 de maig del 2011

PISSARRES DIGITALS


A continuació us mostrem un vídeo on un mestre explica com funciona la pissarra digital. Primer de tot cal dir que una pissarra digital consisteix en un ordinador connectat a un vídeo projector, que mostra la senyal de l’ordinador sobre una superfície llisa i rígida, sensible al tacte o no, des de on es pot controlar l’ordinador, fer anotacions sobre qualsevol imatge projectada i també guardar-les, imprimir-les... Llavors podem comprovar que la funció d’una pissarra és controlar mitjançant un bolígraf o el dit l’ordinador. Per tant amb una pissarra digital podem obrir un document que tenim guardat dins l’ordinador i treballar amb ell , fer notacions... com també podem entrar a internet, buscar informació, fotografies...
Aquesta nova interfície es un gran abans ja què és un bon recurs pels mestres i els alumnes. Pel que fa als mestres gràcies aquestes pissarres es pot utilitzar diferents metodologies, fomenta la flexibilitat i l’espontaneïtat dels docents, gràcies aquests pissarres es poden fer videoconferències i també fomenta l’interès  per la innovació i el desenvolupament professional. I pel que fa al benefici dels alumnes augmenta la motivació i l’aprenentatge perquè gaudeixen de classes més dinàmiques i  més col·laboratives. Gràcies aquestes pissarres els alumnes amb discapacitats també tenen un apropament a les noves tecnologies.


Tot seguit adjuntem dos vídeos on podem veure com a l’aula de música treballen amb les pissarres digitals i fan diferents activitats. En un veureu com toquen el piano virtual i en l’altre com utilitzen un programa multimèdia. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada