dimarts, 17 de maig del 2011

SOFTWARE PER L'EXPRESSIÓ MUSICAL

Tot seguit presentem un article que parla de la incorporació de programes multimèdia a les aules de musica.
Primerament diu que la incorporació dels ordinadors a les aules de música complementa l’expressió musical perquè permet a l’estudiant experimentar lliurament amb elements digitals sense que l’escola hagi de comprar instruments. Aquests programes musicals permeten experimentar i complementar les activitats d’expressió musical.

Els autors d’aquest article ens divideixen l’expressió musical en interpretació i composició. Pel que fa la interpretació ens diu que l’orinador no pot igualar la expressió i el sentiment que ens mostra una persona tocant en viu, però si que amb fins educatius es pot aconseguir aportaments molt importants i et dóna exemples de que pots millorar.
Fa referència al projecte “Informàtica y educación musical” de  la Red Telemàtica Europea para la Educación on pots trobar diverses activitats de interpretació i en aquest article et suggereixen algunes.

I pel que fa la composició diu que la utilització de les noves tecnologies ajuda a l’estudiant a crear i a descobrir música al mateix temps. També fa referència al projecte “ Informàtica y educación musical” que presenta diferents activitats per treballar la composició.

Per acabar presenten tot un seguit d’eines que els mestres poden fer servir a les aules de música. De totes aquestes eines fa una breu explicació i dóna tot un seguit d’enllaços a programes. Aquests eines són: editors musicals, seqüenciadors, editors de so i karaokes.

És un article molt interessant per llegir ja que et presenta molt de material per treballar a l’aula de música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada